Image Image Image Image Image

© The Art of Job 2013  | Email | Ph:+46 (0)708 13 65 41

Scroll to Top

To Top

Uncategorized

16

Jan
2013

In Uncategorized

By The Art of Job

Everyday Art

On 16, Jan 2013 | In Uncategorized | By The Art of Job

Många klagar över att det finns så mycket fult överallt. Att människor inte bemödar sig om att göra det där lilla extra för att bidra till en lite vackrare värld. Och självklart är det så. Människan är av naturen lat (Och gudarna ska veta att jag inte är mycket bättre). Det blir slentrianmässigt formgivning, om man nu kan kalla det det, för än den ena och den andra produkten. Allt från plastpåsar och kaffemuggar till sjukt fula förpackningar som av en händelse eller två plötsligt råkar bli en del av min vardag där jag går gatan fram.

Men. Sen finns det dom som bryr sig. Och dom är väldigt många. Formgivarna som slåss med sina kunder för att få göra deras varumärken rättvisa, förbättra och förädla. Kunder som är “upplysta” och faktiskt bryr sig. Lägger den där extra kronan på design och tryck. För dom vet att det gynnar dom i slutändan.

Idag stötte jag på skräpet ovan. Och helt plötsligt blev skräpet en lite finare del av min vardag. En liten installation. Tyvärr måste jag säga att jag inte upplevt detsamma om muggen t.ex kommit från en närbelägen snabbmatskedja.

Tror att det kan bli en kaffe på Franzéns idag? Bara för att dom bryr sig.